• Stavros

  • Stavros

  • Stavros

Stavros

Stavros kartStavros er en hyggelig liten by på halvøyen Akrotiri nordøst for Chania. Med sin avslappede atmosfære er Stavros helt annerledes enn livlige Chania.

Det ligger noen få butikker der, inkludert et lite supermarked. Antallet av hoteller er også overkommelig, med Blue Beach Villas Apartments som et av de mest populære leilighetshotell.

Det er nesten umulig å omtale Stavros uten å nevne filmen «Zorba» fra 1964 med Anthony Quinn i hovedrollen. Flere av scenene i filmen ble nemlig spilt inn på Stavros.

Stavros

Strender i Stavros
Stavros har to strender, hver med sine egne særtrekk.

Hovedstranden ligger i den nordøstlige delen av Stavros, ved foten av fjellene og ved siden av den vakre lille havnen. Stranden ligger godt beskyttet inne i en buet bukt, nesten som en lagune. Sanden er lys og finkornet, vannet er grunt og det er mulighet for å leie solsenger og parasoller. Alt dette gjør det til en av de beste strendene på Kreta, spesielt for barnefamilier.

Stavros strand Kreta

Den andre stranden ligger nord for byen. Denne stranden er noe større, men sanden er blandet med stein, og det er ofte bølger. Der er en liten seksjon med solsenger og parasoller.

Restauranter og natteliv
Der er ikke mange restauranter i Stavros, men det holder til at man kan spise ute hver kveld i en ukes tid. De fleste har tradisjonelt gresk kjøkken, men ifølge brukerne på TripAdvisor, er den beste restauranten i Stavros ‘Bahar’, og den har libanesisk kjøkken.

Stavros restaurant

Nattelivet er helt stille, ingen støyende barer eller diskoteker her. Skal man oppleve noe mer på kvelden, så er Chanias livlige natteliv kun en kort taxitur vekk.

Aktiviteter og severdigheter
Den naturskjønne hovedstranden i Stavros er en populært turistattraksjon i seg selv, og flere charterselskap har turer som stopper noen timer her.

Agia Triada

Et av områdets mest kjente severdigheter er Agia Triada klosteret, som to venetianske munker begynte å bygge på 1600-tallet, men som først ble bygget ferdig ca. 200 år senere.

For de som bor i Stavros er det mest populære utfluktsmålet en tur inn til Chania, og det går flere daglige bussavganger dit.

Stavros kart