Hersonissos

Hersonissos kartDen populære feriebyen Hersonissos ligger på nordkysten av Kreta, ved Malia-bukten, kun ca. 30 km fra Kretas hovedstad, Heraklion.

Hersonissos har alt, enten du ønsker sol, strand, restauranter, kultur og shopping eller pulserende natteliv i ferien. Byen er godt organisert for å ta imot turister, både unge som vil feste, og familier som vil ha det rolig.

Hersonissos ferieby

Hersonissos strender
Der er en strand ved Hersonissos sentrum, men det er også mange andre strender i nærheten. Litt øst for sentrum ligger den populære sandstranden Star Beach. Kjører man lenger øst, er det flere strender, som ikke er så overfylte med mennesker.

Hersonissos strand

Vest for havnen ligger en stor og populær strand. Der er det solsenger og vannsportaktiviteter. Lenger mot vest er det flere små bukter og strender, inkludert en liten nudiststrand.

Hersonissos strand Kreta

Restauranter og natteliv
Det er et bredt utvalg av restauranter, tavernaer og kafeer i Hersonissos, spesielt ved strandpromenaden og på hovedgaten. Her serveres internasjonale retter. Vil man prøve tradisjonelle greske retter, så kan et besøk til en av de tre nærliggende landsbyene, Koutoulafari, Piskopiano og Gamle Hersonissos anbefales.

Hersonissos er kjent for sitt fargerike natteliv, og det holdes høyt tempo i sommermånedene. Nattelivet er konsentrert rundt havneområdet, hvor det er mange nattklubber og diskotek. To populære diskotek er Amesia Club og Matrix Club.

Hersonissos Sarakino
Sarakino fontene i Hersonissos

Aktiviteter og severdigheter
Star Beach Water park er et badeland for et bredt publikum. For de voksne er det svømmebasseng med barer som serverer longdrinks, mens DJen spiller den siste dansemusikken. De har til og med strikkhopp! Barna har sitt eget bassengområde med vannsklier. Foran Star Beach Water park ligger stranden med alt av vannsportaktiviteter. Star Beach Village & Waterpark er også et populært All Inclusive-hotell.

Star Beach
Star Beach

Hersonissos har også et lite akvarium, Aquaworld. Her er det hovedsaklig fisk og reptiler fra regionen, men det er også noen reptiler og slanger fra andre land, blant annet to store pytonslanger. Det er billig å komme inn, og brukerne på Tripadvisor gir toppkarakter.

Ønsker man fart og spenning, så ligger gokartbanen ‘Kartland’ i Hersonissos. Her kan familiens større medlemmer kjøre om kapp etter en avslappende dag på stranden.

Det går mer stille for seg fem kilometer sør for Hersonissos, hvor det ligger en god golfbane.


Hersonissos video


Hersonissos kart

Se også...

Back to top button