Chania

Chania kartChania ligger i den vestlige delen av Kreta. Med sine 55.000 innbyggere er den Kretas neststørste by, og den ene av de to byene med en internasjonal flyplass. Den ligger ca. 10 km nordøst for Chania.

Chanias hjerte er den flotte venetianske havnen som er omkranset av kaféer og restauranter. Et hyggelig sted som mange synes minner litt om Venezia. Bak havnen ligger den gamle bydelen bak restene av de historiske bymurene.

Chania Kreta

Alle de historiske stedene, flotte bygningene og spennende shoppingmulighetene gjør at en dag i Chania går fort. Spesielt hvis det også skal være tid til en tur på stranden.

De som vil bo i Chania har mange hoteller å velge mellom. Det er mange mindre familiedrevne hoteller, men også litt større hoteller. Familiehotellene med store svømmebassenger og mange aktiviteter ligger utenfor byen.

Chania strandpromenade

Strender i Chania
Chanias beste strand ligger i den vestlige delen av byen. Det er en riktig bystrand med restauranter og turistbutikker hele veien bak stranden. Stranden er dekket av gylden sand. Flere steder er det steiner de første metrene ut i vandet, men bortsett fra det er det en barnevennlig strand. Stranden har alle faciliteter, inkl. noen få vannsportsaktiviteter.

Litt lengre mot vest ligger flere og større strender. Ikke mindst Chrysi Akti, som også er en flott strand, og her er det normalt bedre plass.

Chania strand

Restauranter og natteliv
Chania har et vell av restauranter. Mange ligger omkring det hyggelige havneområdet, men de beste ligger litt mer tilbaketrukket. Prøv for eksempel To Maridaki eller Colombo Kitchen & Bar, som begge har tradisjonell gresk mat på menyen.

Nattelivet byr på et godt utvalg av barer og diskoteker som tiltrekker seg gjester fra hele Chania-kysten.

Chania havn

Chania gamle bydelen

Aktiviteter og severdigheter
Den gamle bydelen i Chania er, med sine små hyggelige streder og flotte bygninger, en severdighet i seg selv. Ved havnen ligger den tyrkiske moskéen og ved enden av moloen står det venetianske fyrtårnet.

Noen minutters gange fra havneområdet ligger en stor markedshall med kjøttvarer, fisk, grønnsaker m.m. Den er over 100 år gammel og er nå fredet av Ministeriet for kultur. Les mer om markeder på Kreta her.

Limnoupolis

Litt sørvest for Chania ligger vannparken Limnoupolis Water Park, som tilbyr vannskliebaner og andre aktiviteter for hele familien. Rett ved siden av vannparken ligger det en gigantisk gokartbane, hvor det er mulig å leie gokartbiler.


Videoen vår fra Chania


Chania kart

Se også...

Back to top button