Rethymnon

Rethymnon kartRethymnon er med sine ca. 30.000 innbyggere den tredje største byen på Kreta. Nært Rethymnon ligger bl.a. feriebyene Adele og Platanes.

I Rethymnons smale og snevre gater ligger det sjarmerende hus bygget i venetiansk, tyrkisk og gresk stil. I den venetianske bydelen kan man oppleve den venetianske adelens elegante ridderhus, Loggiaen, og ikke langt derfra Rimondi-fontenen fra 1626. Den tyrkiske moskéen Nerantzes, som noen ganger er åpen i forbindelse med konserter, er også verdt et besøk.

Apollo er spesialister på reiser til Kreta, og tilbyr reiser til mer enn 30 hoteller i Rethymnon.

Rethymnon gamle bydelen

Den lille, men utrolig hyggelige fiskerhavnen fra 1200-tallet er også flott. Ved siden av havnen ligger det imponerende venetianske fortet Fortezza, som nå huser Rethymnons arkeologiske museum.

Rethymnon Kreta

Stranden i Rethymnon
I Rethymnon begynner sandstranden allerede inne i byen. Derfra strekker den seg 12 kilometer mot øst. Det første lange stykke er sandstrand med en flott strandpromenade. Resten av den lange stranden består av områder med fin- og grovkornet sand samt småstein noen steder. Du kan leie parasoller og solstoler flere steder, og der tilbydes mange vannsportsaktiviteter på stranden.

Rethymnon strandliv

Restauranter og nattliv
Nede ved fiskerhavnen myldrer det med caféer og (fiske)restauranter rett ved vannet og fiskebåtene. Langs den første kilometeren av strandpromenaden ligger det også masse restauranter og caféer. Inne i selve byen ligger det også mange gode og hyggelige restauranter.

Rethymnon havn

Nattelivet er livlig i Rethymnon. I den gamle bydelen, ved havnen og langs strandpromenaden, ligger det mange barer og også noen diskoteker.

Attraksjoner og aktiviteter
Det imponerende venetianske fortet Fortezza, som nå huser Rethymnons arkeologiske museum, er verdt et besøk. Fortet er svært godt bevart.

Fortezza Rethymnon
Fortezza

Den sjarmerende gamle bydelen er i seg selv en stor attraksjon hvor de fleste kan slentre i timevis og bli betatt av de smale smugene og fasinerende arkitekturen.

Hvert år i begynnelsen av juli avholdes en vinfestival i Rethymnons Park, som ligger litt utenfor den gamle bydelen. Parken er også et deilig sted å slappe litt av i skyggen.


Rethymnon video


Rethymnon kart

Se også...

Back to top button