Bali

Bali kartBali er en hyggelig liten ferieby på Kretas nordkyst mellom de mye større byene Rethymnon og Heraklion. I bil er avstanden til Heraklions flyplass ca. 52 kilometer.

Fra å ha vært en ganske liten fiskerby, har Bali gjennom de siste årene vokst seg større og større. Fiskernes båter ligger stadig i havnen, men Bali er også blitt et lite paradis for par og familier som søker flotte og rolige omgivelser.

Hoteller og ferieleiligheter strekker seg opp langs de bratte fjellskråningene, og mange av dem har en flott utsikt over bukten og de fire strendene. Med noen supermarkeder, et apotek og forskjellige turistbutikker kan Bali lett dekke behovet for det daglige innkjøpet.

Bali

Strendene i Bali
Bali har fire gode strender, som alle ligger i flotte omgivelser. To av strendene ligger i byens nordlige del nær havnen, mens den største stranden ligger lengst mot sør. Her tilbys de beste fasiliteter, i tillegg til diverse vannsport aktiviteter.

Alle strendene har finkornet, myk sand, og er barnevennlige. Enkelte dager kan det komme bølger, da er strendene ved havnen best beskyttet.

Bali strand

Restauranter og nattliv
Restauranter og barer er fortrinnsvis plassert i byens sentrum, ved havnen og ved den største stranden i den sørlige delen. Den beste restauranten er uten tvil den familieeide Ligo Vouno Ligo Thalassa, hvor gjestene kan nyte en fantastisk utsikt over bukten. Spesialitetene er grillet kjøtt og nyfanget fisk.

Nattlivet er relativt stille, men det er gode muligheter til å nyte en kald drink på kvelden. Prøv for eksempel den hyggelige og meget fargerike Posto Cafe, som ligger nær havnen.

Bali restaurant

Aktiviteter og severdigheter
Hvis du ønsker litt avveksling fra strandlivet, kan det være en god idé å besøke Rethymnon. Her frister den sjarmerende gamle bydelen og det venetianske fortet Fortezza. Eller kanskje en shoppingtur til hovedstaden Heraklion. Det går busser til begge byene fra hovedveien ca. en og en halv kilometer fra sentrum av Bali.

De som leier bil bør vurdere en tur til Kretas største turistattraksjon, det minoiske palasset i Knossos. Ellers finnes det også daglige båtturer fra Bali, til Rethymnon for eksempel (koster ca. 25 Euro).

Reiseselskapet Apollo er spesialist i Hellas, se deres store utvalg av reiser til Kreta.


Bali kart

Se også...

Back to top button