Gerani

Gerani kartGerani er en liten, fredfylt ferieby på Chania-kysten, 15 km vest for Chania by.

Gerani er et opplagt reisemål for de som ønsker seg en ferie med en fredfylt atmosfære. Selvom byen er liten, så har den et utvalg restauranter og barer, noen mini-markeder og et bakeri.

Hotellene ligger godt spredt. Det er flere store hoteller, men også en del mindre familiedrevne hoteller. Et av de mest populære er familiehotellet Caldera Beach, som ligger rett ved stranden og har bassengområder, restauranter og mange fasiliteter for trening/aktivitet.

Gerani strand Kreta

Stranden i Gerani
Stranden i Gerani er lang og bred. Den består av sand blandet med grus og småstein, mens det er rullesteiner i vannkanten. Det leies ut solsenger og parasoller, og det er mulig å delta i enkelte aktiviteter på stranden og i vannet. Stranden har blitt tildelt det Blå Flagget, som kun tildeles rene og velholdte strender.

Om dere leier en bil ligger den flotte stranden Falasarna 45 minutter med kjøring unna. Den enda flottere Balos-stranden ligger litt over en times kjøretur unna, men dere kan også kjøre til Kissamos og ta personfergebåten derfra til Balos. Seilturen er en utrolig vakker naturopplevelse.

Gerani strand

Restauranter og natteliv
Det finnes en håndfull restauranter i Gerani, og det er under to kilometer til Platanias, hvor det vrimler av restauranter.

Nattelivet er stille i Gerani, men som nevnt er veien til  Platanias kort, og der er det er livlig natteliv.

Gerani Kreta

Gerani marked

Severdigheter og aktiviteter
Naturen rundt om Gerani er vakker og passer perfekt til en sykkeltur på leiet sykkel. Tradisjonelle landsbyer som Pano Gerani, Modi, Loutraki og Manoliopoulo ligger alle innenfor en avstand på 10 kilometer.

Agioi Theodoroi
Agioi Theodoroi

Fra havnen i Platanias går det båtturer til øyen Agioi Theodoroi, som hovedsaklig er et naturreservat for den kretiske fjellgeita Kri-Kri. Underveis er det mulig å bade fra båten og snorkle ved øyen.


Gerani kart
Som kartet viser ligger de fleste hotellene i Gerani ute ved kysten. Selve byen med noen få butikker ligger 500 meter fra stranden (midt på kartet).

Se også...

Back to top button