Georgioupolis

Georgioupolis kartGeorgioupolis ligger midt mellom Chania og Rethymnon på nordkysten av Kreta.

I Georgioupolis får gjestene en avslappende ferie i hyggelige og vakre omgivelser. Byens midtpunkt er torget, hvor gjestene kan nyte solen eller trekke inn i skyggen fra de store eukalyptustrærne. Fra torget går det flere små handlegater med hyggelige butikker. Den flotte strandpromenaden er et annet fint sted for en rolig spasertur. Her ligger flere av byens restauranter og utsikten til hav og fjell er enestående.

Det familieeide luksushotellet Pilot Beach Resort er et av Kretas beste hoteller. Det ligger rett ved stranden, men har også et stort bassengområde og et lite badeland til de små.

Georgioupolis by

Georgioupolis strand

Strender i Georgioupolis
Hovedstranden i Georgioupolis er ganske smal rett foran byen, men øst for byen blir den til en deilig stor sandstrand. Der er mange seksjoner med solsenger og parasoller, og et godt utvalg av strandrestauranter og kafeer. Vannet er klart og relativt grunt, men ved vind fra nord kan det komme store bølger, så hold øye med livreddernes flagg.

Fire-fem minutters gange nord for Georgioupolis sentrum ligger den mindre stranden Kalyvaki Beach. En deilig, uforstyrret sandstrand, som ligger bedre beskyttet til enn hovedstranden. Vannet er til dels grunt. Taverna Kalivaki fungerer både som restaurant og strandbar.

Kalyvaki strand
Kalyvaki strand

Restauranter og natteliv
Der er mange taverner og restauranter i Georgioupolis. Flere av dem er små familiedrevne restauranter, og kvaliteten er generelt høy. Nattelivet er forholdsvis begrenset, men det er gode muligheter for å få en drink på kvelden, ikke minst ved byens vakre torg.

Georgioupolis Kreta

Aktiviteter og severdigheter
Den enestående naturen rundt Georgioupolis inviterer til en sykkeltur på en av de mindre varme dagene. Ta gjerne sykkelen til Kretas største ferskvannssjø, Kournas (bilde nedenfor). Her kan man bytte ut sykkelen med en pedalbåt.

Kournas

Fossene ved landsbyen Argiroupolis er også et veldig avslappende utfluktsmål. Slapp av til lyden av vannet, nyt den vakre naturen og spis et måltid på restauranten. Det er mulig å ta en taxi dit fra Georgioupolis.

Vil man en dag ha litt mer liv og flere shoppingmuligheter, så går det buss til den flotte byen Rethymnon.


Georgioupolis kart

Se også...

Back to top button