• Almyrida

  • Almyrida

  • Almyrida

  • Almyrida

  • Almyrida

  • Almyrida

Almyrida

Almyrida kartAlmyrida er en familievennlig ferieby i den nordvestlige delen av Kreta. Byen ligger noen kilometer øst for den noe større feriebyen Kalives og cirka 15 kilometer øst for Chania.

Feriebyen har alt som soltørste turister har bruk for, fra strender, spisesteder og mini-markeder til turistbutikker og bilutleie.

Den har også et godt utvalg av hoteller, hvorav strandhotellet Almyrida Resort er et av de mest populære.

Almyrida strand

Strender i Almyrida
Det er tre strender i Almyrida. De to beste ligger like foran byen, og her er det fin sand og lavt vann. Der finnes alle nødvendige fasiliteter og flere forskjellige former for ikke-bråkete vannsport. Strendene er veldig barnevennlige.

Den tredje stranden ligger i den vestlige utkanten av byen, og dette er en steinstrand uten fasiliteter.

Restauranter og natteliv i Almyrida
Utvalget av restauranter i Almyrida rekker til en to-ukers ferie. De fleste av restaurantene ligger i gaten bak stranden, og flere av dem serverer tradisjonell gresk mat.

Nattelivet er veldig stille, men det er noen barer som viser diverse fotballkamper m.m. samt en hyggelig cocktailbar, hvor livet kan nytes etter middag.

Almyrida Kreta

Aktiviteter i Almyrida
Almyrida er omgitt av et storslått landskap med De Hvite Fjell (Lefka Ori) i bakgrunnen. Det anbefales å leie en bil og besøke noen av de sjarmerende landsbyene, som for eksempel Plaka og Kokkino.

Dersom man ønsker å dra på shoppingtur, så ligger Chania kun en busstur unna. Her er den gamle bydelen absolutt verdt et besøk.

Almyrida kart