Paleochora

Paleochora kartPaleochora ligger fint til på en liten halvøy sørvest på Kreta. Med bare rundt 2000 innbyggere er det en relativt liten by, men det den ikke har i størrelse gjør den opp for med atmosfære.

Der er flere mindre hoteller i byen, men ellers er det mest ferieleiligheter. Mange grekere har selv ferieleilighet her, og de bor ofte der i August.

Det er gode innkjøpsmuligheter i Paleochora. Det er flere supermarkeder, svært gode bakere, en slakter, en leketøysbutikk m.m. Alle ligger i de fine, trange gatene, med små fine trær.

Apollo tilbyr reiser til fire populære hoteller i Paleochora.

Kreta Paleochora

Paleochora by

Strendene i Paleochora
Det er to vidt forskjellige strender i Paleochora, men på ett punkt er de like. Begge er fantastiske.

På vestsiden av byen ligger det en stor og bred sandstrand. Vannet er klart og grunt, perfekt til barn på dager uten bølger. Bak stranden ligger det mange restauranter og kafeer, som drives av lokale familier.

Paleochora strand

På den østlige siden ligger stranden Chalika der er dekket av store steiner. Her er vannet dypere, men det er ofte helt stille, og utsikten mot de hvite fjellene er enestående.

Chalikia strand i Paleochora
Chalikia strand

Restauranter og natteliv
Det finnes et bredt utvalg av restauranter i Paleochora, inkludert flere med tradisjonell gresk mat, og et par gode fiskerestauranter. Kvaliteten er generelt høy, og prisene er svært rimelige. Om sommeren blir hovedgaten lukket for trafik kl 19.00, og da blir det ekstra hyggelig å vandre rundt mellom byens restauranter, kafeer og barer.

Nattelivet er stille, men i utkanten av byen ligger det et diskotek som er åpent i høysesongen.

Aktiviteter i Paleochora
Den gamle bydelen, med sine smale gater, er fantastisk å gå rundt i. Mange av de gamle husene har håndutskårne dører, og det er mange blomster og små trær. Den gule kirken med det vakre kirketårnet er byens stolthet.

Paleochora Kreta

Ytterst på halvøyen ligger ruinene av et veneziansk festningsanlegg fra 1279. Det ble ødelagt og gjenoppbygget mange ganger. Området er perfekt til en rolig kveldstur.


Paleochora kart

Se også...

Back to top button