Maleme

Maleme kartDen lille feriebyen Maleme ligger på Kretas populære Chania-kyst. Avstanden til Chania er 16 km, mens det er litt lengre til den internasjonale flyplassen øst for Chania.

Som mange av de andre byene på Chania-kysten er Maleme delt i to. Ved den gjennomgående hovedveien ligger den opprinnelige byen med sine tavernaer, noen få turistbutikker, et apotek og et større supermarked. Nede ved kysten ligger den nye bydelen med hoteller og restauranter.

Ved stranden ligger 8-10 nyere hoteller, hvorav de fleste er målrettet mot familier. Det største og mest populære er 4-stjerners Hotel Creta Princess Aquapark. Her er der bl.a. et stort bassengområde med vannrutsjebaner og mange andre aktiviteter for hele familien.

Maleme ferieby

Stranden i Maleme
Malema har en lang og fredfylt strand med flott utsikt til fjellene på den langstrakte halvøya Rodopou mot vest. Mot øst kan den lille øya Agii Theodori skimtes i det fjerne.

Stranden er dekket av rullesteiner, så særlig for barn kan det være en fordel med badesko. I noen av seksjonene med solsenger er det sand. Vannet blir fort brådypt, men er normalt rolig.

Maleme strand

Maleme strand Kreta

Restauranter og natteliv
Det er noen restauranter i Maleme. De nyeste og fineste ligger ved stranden, mens det også er noen tradisjonelle restauranter langs den gennomgående veien i byen.

Om kvelden er det flere steder hvor det er mulig å hygge seg med en øl, en drink eller kanskje en deilig frappé (gresk iskaffe). Vil man ha mer underholdning enn det er det kun 5 km til Platanias, hvor det er et langt større utvalg av barer og diskoteker.

Maleme restaurant

Aktiviteter og severdigheder
Maleme ble for alvor satt på kartet under 2. verdenskrig. I 1941 landet tyske fallskjermtropper på stranden, og senere lyktes det dem å ta kontroll over området. Flere tusen soldater mistet livet og mange av dem ligger på den historiske kirkegården ca. en kilometer sørvest for byen.

Maleme kirke

Fra Maleme er det mange daglige bussavganger til Platanias (5 km) og Chania (16 km). I disse byene er det gode muligheter for shopping, og i Chania kan dagen gå fort ved havnen og i den gamle bydelen.


Maleme kart

Se også...

Back to top button