Hvor bør vi bo på Kreta?

Vurderer dere Kreta som neste feriemål? Det kan dere trygt gjøre, for Kreta er en fantastisk ferieøy som har alt dere trenger for å gjøre ferien deres uforglemmelig. Men hvor skal dere bo på Kreta? Det hjelper vi med her.

Kreta er den mest populære av de greske ferieøyene, og danner de perfekte rammene for en familieferie med barn, en deilig parferie eller en aktiv ferie i flott natur. Se anbefalningene våre for steder dere kan bo.

Chania Kreta
Chania

Beste ferieby på Kreta for barnefamilier
De fleste som kjenner litt til Kreta, kjenner også til feriebyen Chania og Chania-kysten. På denne 20 km lange og veldig flotte kyststrekningen, finnes det mange deilige strender og familievennlige feriebyer. Vi anbefaler byen Platanias, hvor hotellet Porto Platanias Beach Resport & Spa er en ferieoase for både barn og foreldrene deres. Hotellet byr blant annet på fem bassenger, fire store vannrutsjebaner, fitness og spa.

En annen familievennlig ferieby på Chania-kysten er Agii Apostoli, som har flere lekre sandstrender med rolig og lavt vann. Tett på strendene ligger det veldig populære familiehotellet Triton Agii Apostoli, som har moderne, lyse værelser og store deilige svømmebassenger. For barna finnes det lekeplass og et stort, innendørs lekerom.

Rethymnon gamle bydelen
Rethymnon

Feriebyer til parferie
På Kreta finnes det mange muligheter for en fortryllende parferie, uansett om det er opplevelser, avslapning, strandliv eller god mat som er førsteprioriteten. For de som gjerne vil bo i en livlig by med mange restauranter, shopping og en opplevelsesrik gammel bydel, kan vi anbefale 5-stjerners hotellet Aquila Porto i Rethymnon. Dette er et flott hotell med eget strandområde og et lekkert bassengområde. Det finnes mange muligheter til å bli forkjælet, også med en romantisk stearinbelyst middag.

For de som foretrekker en mer avslappet atmosfære finnes det også mange muligheter på Kreta. Helt spesiell er Sitia, som er en utrolig sjarmerende kystby hvor turismen enda ikke er kommet godt i gang. Til den romantiske parferien anbefaler vi hotellet DeMaNi Suites, tett på både sentrum og Sitias deilige strand.

For de festglade unge parene lokker spesielt feriebyene Hersonissos og Malia, som har Kretas mest aktive natteliv, og noen gode sandstrender du kan slappe av på om dagen.

Kreta Paleochora
Paleochora

Beste ferieby for en aktiv Kreta-ferie
På nordkysten av Kreta finnes den hyggelige, typisk greske feriebyen Georgioupolis opplagt til en aktiv ferie. Byen ligger tett på De Hvite Fjellene, Samariakløften og Kournas-sjøen, hvor det finnes mange muligheter for utflukter, gåturer og sykkelturer. Se de mest moderne og sjarmerende hotellene i Georgioupolis.

På sørkysten av Kreta kan vi anbefale Paleochora, som er omgitt av den mest vidunderlige naturen. Det finnes mange vakre gåruter, og også gode muligheter for sykkelturer og båtturer langs kysten. Selve byen har en deilig, gresk atmosfære, mange autentiske tavernaer og to helt forskjellige, men på hver sin måte flotte strender. Det 4-stjernede hotellet Hotel Libyan Princess ligger sentralt, har moderne værelser og gjestenes vurderinger er helt på topp.

Back to top button