Elounda

Elounda kartDen tidligere fiskerlandsbyen Elounda ligger nordøst i Kreta, ca 12km nord for den større byen, Agios Nikolaos, og ca 80km fra Heraklions lufthavn.

Elounda er en av de mest eksklusive feriebyene på Kreta, men selvom stedet tiltrekker de rike og berømte, så kan alle være med. Det er verdt å merke seg at de fleste større charterselskap har Elounda på programmet.

Elounda ferieby

Elounda er en vellykket blanding av gresk sjarm og luksuriøs atmosfære. Hotellene holder høy standard, ikke minst seksstjerners luksushotellet Elounda Beach.

Butikker, restauranter, barer m.m. reflekterer også at Eloundas turister generelt har mer penger å bruke.

Stranden i Elounda
Stranden ligger på den nordlige siden av Eloundas havn, og er en fin sandstrand med utleie av solsenger og parasoller. Stranden ligger godt beskyttet i bukten, hvilket gjør stranden mindre utsatt for bølger og gir en litt høyere vanntemperatur. På stranden tilbys også forskjellige vannsportaktiviteter.

Elounda strand

Elounda Kreta

Restauranter og natteliv
Ved havnen, der dyre yachter ligger side om side med fiskerbåtene, finnes et hyggelig torg med små kafeer og tavernaer. Ved Eloundas beste strand ligger også en lang rekke restauranter og tavernaer.

Nattelivet er forholdsvis rolig i Elounda, men et livligere natteliv finnes kun 12km unna, i Agios Nikolaos.

Spinalonga Kreta
Spinalonga

Severdigheter
Den største severdigheten i området er Spinalonga (bildet over), som tidligere var en venetiansk borg og senere en koloni for spedalske (1903-1957). Det går flere turbåter daglig fra Elounda til Spinalonga, og turen varer kun et kvarters tid.

Den gamle, opprinnelige byen Kato Elounda ligger litt øst for feriebyen Elounda. Den er også verdt et besøk.


Elounda video


Elounda kart

Se også...

Back to top button