Agia Marina

Agia Marina kartAgia Marina ligger 9-10 km vest for Chania, Kretas neststørste by, og kun 2 km øst for Platanias.

Feriebyene på Chania-kysten ligger som perler på en snor, og Agia Marina er én av dem. Byene ligger tett, og Agia Marina har stort sett vokst sammen med nabobyene Platanias og Kato Stalos. Agia Marina var en gang en liten og hyggelig fiskerlandsby, og noe av den gode gamle greske atmosfæren finnes fortsatt i den gamle bydelen.

Se Apollos mest populære hotell i Agia Marina.

Agia Marina strand

Strender i Agia Marina
Strandforholdene er meget gode i Agia Marina. Strendene er dekket av finkornet og gylden sand, og det grunne vannet gjør strendene meget barnevennlige. Det er mange vannsportsaktiviteter for de eventyrlystne, blant annet jetski, paraseiling og snorkling. De fleste aktivitetene foregår på den vestlige delen av stranden.

Rett øst for spissen (det nordligste punktet) er det et område hvor de unge samles. Her er det flere kaféer og barer som spiller musikk som strandgjestene kan lytte til.

Agia Marina strand Kreta

Agia Marina strand Kreta

Restauranter og natteliv
Det er mange restauranter, kaféer og tavernaer i Agia Marina. I følge brukerne på TripAdvisor er Horiatiko Taverna den beste restauranten, og som mange andre restauranter i byen serverer den greske spesialiteter. Andre gode restauranter er Manolis og Olivi.

Nattelivet er riktig livlig på byens barer og nattklubber. De som ønsker et ennå større utvalg, har kun en kort tur inn til Platanias.

Agia Marina Kreta

Aktiviteter i Agia Marina
Hvis det er barn med på ferien, vil lekelandet i Agia Marina vekke begeistring. Her kan barna more seg med bl.a. hoppeslott, el-biler og minigolfbane. Hvis det skal være villere enn det, ligger vannparken Limnoupolis mindre enn 10 km unna. Her er det garantert moro for hele familien. Se videoen vår nedenfor.

Platanias ligger bare en gåtur eller en meget kort busstur borte, og her er det ennå flere butikker og restauranter. Fra Platanias er det også mulig å dra på forskjellige båtturer.


Se videoen vår fra Limnoupolis vannpark


Agia Marina kart
Agia Marina har vokst sammen med den større feriebyen Platanias mot vest, og med den litt mindre feriebyen Kato Stalos mot øst. Mot sør ligger Pano Agia Marina, som er den opprinnelige delen av byen. Helt på spissen ligger hotellet Ilianthos Village med en fantastisk beliggenhet rett ved stranden.

Se også...

Back to top button