Platanias

Platanias kartPlatanias er den største av en rekke mindre feriebyer, som med tiden har vokst sammen på Chaniakysten.

Feriebyen er oppkalt etter platantrærne, som vokser langs flodbredden i Platanias. Byen er oppdelt i den gamle byen Pana Platanias, og den mer moderne bydelen tett til havet, Kato Platanias.

Platanias Kreta

Platanias har, på grunn av sin størrelse, et godt utvalg av hoteller, restauranter og butikker. Mange hoteller ligger direkte ut til stranden. Apollo tilbyr reiser til mer enn 30 hoteller i Platanias, fra små sjarmerende, familieeide hoteller til store 5-stjerners luksushoteller.

Platanias strand

Stranden i Platanias
Platanias har en stor strand som er dekket av grovkornet sand. Det er generelt gode badeforhold der, også for mindre barn, men noen dager kan kraftige bølger oppstå.

Stranden har flere seksjoner hvor man kan leie liggestoler og parasoller. I disse områdene ligger det også mange restauranter og barer, så det finnes mer enn nok muligheter til forfriskninger i varmen. Om du har bruk for ytteligere forfriskninger tilbyr de også mange ulike vannsportsaktiviteter på stranden i Platanias. I den lille byhavnen er det også mulig å leie båt i et par timer.

Platanias strand Kreta

Restauranter og nattliv
Det vrimler med restauranter, og de serverer all mulig slags mat. Et godt tips er å gå opp i den gamle bydelen, hvor det ligger mange gode restauranter, hvor flere av dem har en fantastisk utsikt.

Nattlivet er også livlig med et godt utvalg av barer, diskoteker og klubber.

Platanias restauranter

Platanias senter
Olea Shopping Center

Aktiviteter og severdigheter
Platanias er en mellomstor by, og det finnes en del butikker, som for eksempel det flotte Olea Shopping Center. For bedre shoppingmuligheter anbefales det å reise til Chania, som har mange spennende butikker og som i seg selv er en interessant by. Det finnes gode bussforbindelser mellom Platanias og Chania.

Agioi Theodoroi
Agioi Theodoroi

Utfor Platanias kyst ligger øya Agioi Theodoroi (bildet over), som mest av alt er et naturreservat for den kretiske fjellgeiten Kri-Kri. Fra havnen i Platanias går det flere båtturer til Agioi Theodoroi og underveis er det mulighet for å bade og snorkle ved øyen.

Limnoupolis

Om familien ønsker seg litt mer action i ferien ligger også vannparken Limnoupolis kun 8-9 km fra Platanias. Her finnes det et godt utvalg av vannskliebaner og andre aktiviteter for hele familien. Om du skulle ønske enda litt mer fart, ligger det en stor gokartbane rett ved siden av vannparken.

Hotellforslag i Platanias: Minoa Palace Resort er et strandnært luksushotell, som ligger vakkert omgitt av hav og fjell.


Se vår video fra Platanias – og følg vår Youtube kanal


Platanias kart
Litt vest for Platanias ligger den litt mindre feriebyen Gerani. Mot øst finner du feriebyen Agia Marina og lengre mot øst ligger Chania, som er verdt å besøke.

Se også...

Back to top button