no
  • Platanias

  • Platanias

  • Platanias

  • Platanias

Platanias

Platanias kartPlatanias er den største av en rekke mindre feriebyer, som med tiden har vokst sammen på Chaniakysten.

Feriebyen er oppkalt etter platantrærne, som vokser langs flodbredden i Platanias. Byen er oppdelt i den gamle byen Pana Platanias, og den mer moderne bydelen tett til havet, Kato Platanias.

Platanias har, på grunn av sin størrelse, et godt utvalg av hoteller, restauranter og butikker. Mange hoteller ligger direkte ut til stranden.

Stranden i Platanias
Den nesten syv kilometer lange stranden består av sand med småstein, og det er et stort utvalg av forskjellige vannsportaktiviteter. Stranden har fått EUs blå flagg, som kun gis til rene og velholdte strender.

Platanias

Langs stranden ligger det mange restauranter og barer, så der er gode muligheter for forfriskninger.

Restauranter og nattliv
Det vrimler med restauranter, og de serverer all mulig slags mat. Et godt tips er å gå opp i den gamle bydelen, hvor det ligger mange gode restauranter, hvor flere av dem har en fantastisk utsikt.

Nattlivet er også livlig med et godt utvalg av barer, diskoteker og klubber.

Aktiviteter og severdigheter
Hvis shoppingmulighetene i Platanias ikke er nok, så er det gode bussforbindelser til den mye større byen, Chania. Bussene kjører flere ganger i timen.

Omtrent en kilometer fra Platanias finnes det et naturområde med sjeldne planter, gamle platantrær og dyr.

Agioi Theodoroi

Utfor Platanias kyst ligger øya Agioi Theodoroi (bildet over), som mest av alt er et naturreservat for den kretiske fjellgeiten Kri-Kri. Fra havnen i Platanias går det flere båtturer til Agioi Theodoroi og underveis er det mulighet for å bade og snorkle ved øyen.

Platanias kart