Kalives

Kalives kartKalives er en hyggelig, liten og langstrakt by ca. 18 km øst for Chania, på nordkysten av Kreta. Byen ligger i Souda-bukten med flott utsikt til Akrotiri-halvøya.

Byen er bygget opp rundt den gjennomgående kystgata, men det finnes også liv i flere av sidegatene. Blant de typisk greske, hvitkalkede husene ligger det forskjellige små forretninger – blant annet klesbutikker, bakere, grønnsakshandlere, en slakter og små supermarkeder. På østsiden av byen ligger det en liten fiskerhavn.

Kalives by

Det finnes ingen store hoteller i Kalives. Et av de største er Hotel Kalyves Beach, som ligger rett ved stranden, og som flere ganger har blitt utpekt som byens beste hotell av brukerne på Tripadvisor.

Kalives strand

Kalives strandpromenade

Stranden i Kalives
Kalives har to gode sandstrender. Hovedstranden starter ved en liten havn og strekker seg langs det meste av byen. Det er barnevennlig lavt vann på sandstranden, hvor det også finnes flere steder med solsenger og parasoller.

Ved den hyggelige havnen står det en gammel torpedo og en landmine fra andre verdenskrig.

Rundt en kilometer nordvest for Kalives ligger det en annen strand. Det er en flott sandstrand, som på grunn av beliggenheten sin utenfor byen har en roligere atmosfære.

Kalives mini-kirke

Restauranter og natteliv
Det finnes rikelige mengder kafeer og restauranter i Kalives. De ligger primært langs kystgaten og ved det lille bytorget. Nattelivet er stille, ingen bråkete nattklubber eller diskoteker finnes her.

Kalives restaurant

Aktiviteter og severdigheter
I Kalives er det først og fremst naturen og de frodige omgivelsene som imponerer. Fra byen finnes det flott utsikt over Akrotiri-halvøya mot nord, og høye fjell mot sør.

De som har lyst til å oppleve litt mer bør leie en bil, enten hjemmefra eller i byen. To opplagte utfluktsmål er Chania (spesielt den gamle bydelen) og Kournas-sjøen. Er det barn med på ferien er det også opplagt å ta turen til vannparken Limnoupolis sør for Chania.

Limnoupolis
Limnoupolis

Se vår egen video fra Kalives


Kalives på kartet
Hvis kartet zoomes sees Akrotiri-halvøya mot nord, og noen kilometer mot øst ligger feriebyen Almyrida. Chania ligger mot vest. Hotellet Kalyves Beach kan sees omtrent midt på kartet.

Se også...

Back to top button