• Agios Nikolaos

  • Kitroplatia strand

  • Agios Nikolaos

  • Agios Nikolaos

  • Agios Nikolaos

  • Mirabello strand

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos kart

Byen Agios Nikolaos ligger i den vakre Mirabello-bukten på østsiden av Kreta. Det er 60 km til den internasjonale flyplassen ved øyas hovedstad, Heraklion.

Agios Nikolaos er en flott by som til tross for populariteten har beholdt mye av sin greske sjarm. Byens midtpunkt er vannet som man lenge trodde var bunnløst. Rundt vannet er det mange hyggelige restauranter, kaféer og barer.

I gater og smug ved vannet er det et vell av butikker, både vanlige butikker og turistbutikker. Atmosfæren er avslappet, og det er deilig å spasere rundt i området.

Kitroplatia

Strender
Det er 3-4 strender i Agios Nikolaos, men felles for dem alle er at de er små.

Hovedstranden er Kitroplatia som ligger ved havnen i den østlige delen av byen. Den ligger i en hyggelig liten bukt omgitt av hus og restauranter. Det er gode faciliteter på stranden, bl.a. solsenger, parasoller og dusjer. Til gjengjeld er parkering en utfordring for de som kommer i bil.

Den mest populære stranden er Almiros som ligger to kilometer sør for Agios Nikolaos. En 300 meter lang sandstrand som er langgrunn og derfor meget barnevennlig. Stranden har alle de vanlige facilitetene, inkl. en strandrestaurant.

Agios Nikolaos havn

Restauranter og natteliv
Det er et fantastisk utvalg av restauranter og kaféer i Agios Nikolaos, særlig i området ved vannet og lystbåthavnen. Restauranten Piato, som ligger i den nordlige delen av byen, får de beste anmeldelser. Prøv restauraneten To Pareaki hvis dere vil spise god mat nærmere sentrum. Den har tradisjonell gresk mat på menyen.

Nattelivet er livlig i Agios Nikolaos, hvor flere barer og diskoteker underholder gjestene. Byens beste bar er Chez Georges som ligger ved vannet. Et populært samlingssted for ungdommen.

Agios Nikolaos shopping

Aktiviteter og severdigheter
For mange er Agios Nikolaos en severdighet i seg selv, og de besøker byen for å slentre rundt i området ved vannet og lystbåthavnen. På onsdagene er det lokalt marked.

Spinalonga

Den nærmeste store turistattraksjonen er Spinalonga, som ligger 15 km mot nord ved den lille fiskerlandsbyen Plaka. Spinalonga har en fascinerende historie som venetiansk festningsverk, og senere som koloni for spedalske. Det er mulig å seile til øya fra Agios Nikolaos, men ellers kan besøket kombineres med en tur til Elounda. Herfra er seilturen mye kortere.

Agios Nikolaos kart
Området rundt vannet (midt på kartet) og ned mot lystbåthavnen er byens egentlige sentrum. Beveges kartet litt mot sør er det mulig å se Almiros-stranden. Det er mulig å gå eller sykle hele veien.

2 comments

  1. Om onsdagen er det marked i Agios Nikolaos, hvor i ligger det ?