Kokkini Hani

Kokkini Hani kartKokkini Hani ligger på nordkysten av Kreta, omtrent 12 km øst for øyas hovedstad Heraklion. Dermed ligger byen også i kort avstand til den internasjonale flyplassen i Heraklion.

Til å begynne med var Kokkini Hani en liten fiskerlandsby, men strendene trakk flere og flere besøkende fra Heraklion, og med tiden har Kokkini Hani utviklet seg til en liten ferieby med hoteller, restauranter og turistbutikker.

Kokkini Hani butikker

Atmosfæren er meget fredelig, og selv om hovedstranden er godt fylt i helgene, er byen (ennå) ikke alt for mye besøkt av turister.

Strender i Kokkini Hani
Det er flere strender i Kokkini Hani, men den største og beste ligger like foran det familievennlige all-inclusive hotellet Mitsis Rinela Beach Resort.

Kokkini Hani strand Kreta

Kokkini Hani strand

Denne stranden har finkornet gylden sand og forholdsvis grunt vann. Som det kan sees på kartet nedenfor bidrar bølgebrytere til at sjøen er rolig, noe særlig barna er glade for. Stranden har alle fasiiliteter, inkl. strandbar og et godt utvalg av vannsportsaktiviteter.

Det finnes også strender som er mindre besøkt av turister for dem som foretrekker det.

Restauranter og natteliv
Kokkini Hani har et lite utvalg av restauranter som kan gi litt avveksling til å spise på hotellet. For et langt større utvalg kan det anbefales å ta buss eller taxi til Heraklion.

Kokkini Hani restaurant

Nattelivet i Kokkini Hani er meget stille. Det ligger et par kaféer/barer der, men ellers er nattelivet overlatt til hotellene. Til gjengjeld ligger Hersonissos kun 12 km østover, og her vrimler det av barer, diskoteker og nattklubber.

Severdigheter og aktiviteter
Kokkini Hani er et perfekt utgangspunkt for opplevelser og aktiviteter på Kreta. Kun 15 km borte ligger det minoiske palasset Knossos, som er Kretas største severdighet.

Hvis familien har lyst på shopping og kultur er det kun 12 kilometer til Kretas hovedstad Heraklion. Her går en dag fort, og det er enkelt å komme dit med buss (kjører flere ganger i timen).

Watercity vannpark Kreta
Watercity vannpark

Hvis det er behov for en pause fra strandlivet ligger Kretas største vannpark Watercity kun et par kilometer sør for Kokkina Hani. Her er det svømmebassenger, rutsjebaner og andre attraksjoner for hele familien. En annen familieaktivitet er det store CretAquarium, som ligger 2-3 km mot øst. I følge deres egne opplysninger er det et av de største og mest moderne akvarier i Europa.


Kokkini Hani kart
De større byene Heraklion (mot vest) og Hersonissos (mot øst) ligger ca. 12 km borte. Vannparken Watercity ligger litt mot sør, mens CretAquarium ligger litt mot øst.

Se også...

Back to top button