Kato Stalos

Kato Stalos kartKato Stalos ligger på Chania-kysten i det nordvestlige Kreta. Byen har nesten vokst sammen med nabobyen Agia Marina, som ligger litt mot øst.

Navnet Kato Stalos betyr direkte oversatt ‘under Stalos’. Navnet henviser til landsbyen Stalos lengre oppe i fjellandskapet, hvor gjestene møter et mer autentisk Kreta.

Nede i feriebyen Kato Stalos er det meste sentrert rundt den gjennomgående veien og stranden. Langs veien ligger det en del turistbutikker, supermarkeder og restauranter. Det er også her det flotte Crete Palm Hotel ligger. Et nydelig leilighetshotell like ved stranden, med to svømmebasseng, barnebasseng, fitnessrom, spa, gratis Wi-Fi og trylleshow for de små.

Kato Stalos strand

Strendene i Kato Stalos
Kato Stalos har en fantastisk strand som strekker seg helt til Agia Marina. Sanden er deilig bløt og det er som regel god plass.

Stranden har veldig grunt vann, og er derfor perfekt for barnefamilier. Det klare og rene vannet og de gode fasilitetene har ført til at stranden har blitt priset med EUs Blå Flag.

På stranden tilbys et stort utvalg av vannsportaktiviteter, f.eks. vannski, bananbåt og de litt mer fredelige alternativene, havkajakk og pedalbåt.

Kato Stalos strand Kreta

Restauranter og natteliv
Det er et godt utvalg av restauranter og tavernaer i Kato Stalos. De fleste ligger enten langs hovedveien eller nede ved stranden.

Nattelivet er stille, men det er barer hvor man kan nyte en longdrink på kvelden.

Kato Stalos Kreta

Aktiviteter og severdigheter
Noen kilometer oppe i fjellene finner man landsbyen Pano Stalos, og derfra er det en fantastisk utsikt og restauranter med kretensiske spesialiteter.

Lekelandet i nabobyen Agia Marina er opplagt, hvis det er barn med på ferien. Her kan barna more seg med bl.a. hoppeborger, el-biler og minigolfbane. Hvis du ønsker å besøke en større «lekeplass», er badelandet Limnoupolis ikke lenger enn en taxitur unna.

Den mye større byen Chania ligger bare 20 minutter unna med bus. Her er det gode shoppingmuligheter og en flott gammel bydel.


Se videoen vår fra Limnoupolis vannpark


Kato Stalos kart

Se også...

Back to top button