Kreta topp 10 strender

Kreta har mange fantastiske strender, flere enn noen annen gresk øy. Det er nok de fleste enige om, men det er vanskelig å lage en topp 10-liste for alle. For hvilke kriterier skal tillegges mest vekt? Vi har valgt å lage en topp 10-liste, hvor det i tillegg til selve stranden er lagt stor vekt på naturen rundt stranden. Samtidig må strendene gjerne være spesielle på en eller annenle  måte.

Sjekk ut vår topp 10-liste over de beste strendene på Kreta!

Hotelltips: Apollo er spesialist på reiser til Kreta. Se mest populære familiehotell og voksenhotell.

Balos

Balos
Balos er en helt fantastisk strand av mange grunner. Vannet får deg nok til å tenke på Karibien, og de fjellrike omgivelsene, og til og med turen til Balos er en opplevelse, spesielt med en passasjerferge fra Kissamos. Vannet er som en stor lagune og meget barnevennlig.  Balos er ikke uten grunn nummer 1 på mange lister over Hellas beste strender.

Elafonissi

Elafonissi
Elafonissi er en liten øy som ved lavvann blir til en halvøy med en vakker lagunelignende strand. Stranden er kjent for sin fine sand med et rosa skjær, en farge som kommer fra millioner av knuste skjell. Sammen med de omkringliggende fjellene er Elafonissi en stor naturopplevelse.

Vai

Vai
Vai er mye mer enn en strand. De ca. 5000 palmetrærne bak stranden gjør dem til Europas største palmeskog. Det gir Vai et snev av Karibien, og det var faktisk her at den legendariske TV-reklamen for Bounty Bar ble filmet på 1980-tallet. En nydelig sandstrand langt borte fra feriebyene.

Preveli

Preveli
Preveli er Kretas andre palmestrand, men med færre palmer enn Vai. Det endrer ikke det faktum at det er en veldig fin strand, og det er en flott naturlig opplevelse å gå en tur i den lange kløften mellom palmer og fjellskråninger. Det er også mulig å bade i vannet i juvet, men det er ganske kaldt!

Falasarna strand

Falasarna
Falasarna består av flere sammenhengende strender, hvorav den største er 1 km lang. Det er mange seksjoner med solsenger, men også mulighet for å finne seg et uforstyrret sted.   Falasarna er flotte og barnevennlige strender omgitt av fjellnatur.  Merk at det ofte er bølger når vinden kommer fra vest.

Matala

Matala
Matala er en ekte turistattraksjon. På høyre side av den vakre stranden er det grotter i klippene, og det antas at de ble brukt som boliger i steinalderen. På 1960- og 1970-tallet var grottene populære blant hippier.  Byen Matala er også hyggelig og spennende å spasere rundt i.

Istro strand

Istro strand (Voulisma)
Den lille feriebyen Istro ligger inne i en billedskjønn bukt med turkis vann. Bukta er så flott at den flere ganger har blitt brukt på postkort. Den beste stranden i bukten kalles Voulisma, og den er ikke stor, men likevel en ekte perle. Ikke snyt deg selv for en svømmetur i bukten!

Almiros

Almiros
Almiros ligger like sør for feriebyen Agios Nikolaos. En veldig fin strand med fin sand, grunt vann og bare unntaksvis bølger. Det er et godt utvalg av vannsportsaktiviteter og vakre omgivelser.  Almiros-elven har utløp i den sørlige enden av stranden.

Plakias

Plakias
Plakias ligger på sørkysten av Kreta ved en liten ferieby med samme navn.  En stor og flott strand i storslåtte omgivelser. I den sørlige enden av stranden går det bratt opp mot toppen av Kako Mouri-fjellet.

Star Beach Kreta

Star Beach
Den siste plassen på listen går til en annerledes strand, nemlig Star Beach. Star Beach har flere gode sandstrender, men det er også et lite badeland der med vannsklier m.m. Som noe helt spesielt kan du hoppe i strikk utover vannet, og stort sett alt av vannsport tilbys også. Et deilig sted for en annerledes strand- og badeopplevelse.


Se våre videoer fra Kreta

Back to top button